23.7.2018. 20:30
2
Šefik Džaferović se u Vogošći hvalio ekonomskih rastom države: Bošnjaci se moraju držati zajedno i biti jedinstveni
Kandidat Stranke demokratske akcije (SDA) za člana Predsjedništva BiH na Općim izborima Šefik Džaferović danas je posjetio Ilijaš, a nakon toga na tribini u Vogošći govorio o svom programu i viziji, te aktuelnim političkim temama.

Naglasio da je Vogošća nekada bila općina sa najvećim dohotkom po glavi stanovnika u BiH, a da i danas ima najveći industrijski potencijal u Kantonu Sarajevo.

- Taj potencijal se mora iskoristiti i mi to u ovom mandatu radimo. Svi ekonomski pokazatelji imaju trend rasta, uprkos brojnim opstrukcijama koje imamo. To naravno nije dovoljno i mnogo ljudi u ovoj zemlji i dalje teško živi i ne osjeti direktne efekte ovih povećanja na svom životnom standardu i u svom svakodnevnom životu. Zbog toga, naš prioritet, uz osiguranje održivog ekonomskog rasta i rasta zaposlenosti, mora biti da nastavimo voditi brigu o socijalnoj zaštiti ranjivih kategorija društva i da gradimo državu socijalne pravde i solidarnosti - kazao je Džaferović.

Odao priznanje stanovnicima Vogošće, koji su unatoč tome što su i sami pretrpjeli teška ratna razaranja, pružili pomoć i iskazali senzibilitet prema nekoliko hiljada prognanika iz istočne Bosne.

- Bošnjaci se moraju držati zajedno, biti jedinstveni i bez obzira na različite političke poglede, imati punu saglasnost o ključnim nacionalnim pitanjima. A naš nacionalni program je jasan: država Bosna i Hercegovina, zemlja ravnopravnih naroda i građana na svakom njenom pedlju - poručio je Džaferović.

Serija tribina bit će nastavljena sutra, posjetama općinama Trnovo i Hadžići i velikom tribinom na Ilidži.

(Fena / Haris Ahbabović)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.