23.7.2018. 20:51
0
Željka Cvijanović poručila: Opozicija je zaustavila ogroman novac koji je išao za RS, Dodik će u Predsjedništvu BiH rasteretiti pritisak iz Sarajeva
Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je opozicija u RS-u, koja je vlast na nivou BiH, zaustavila mnogo novca namijenjenog za Republiku Srpsku jer je htjela da se obračunava sa Miloradom Dodikom i SNSD-om.

Cvijanovićeva je naglasila da je po raznim osnovama zaustavljeno 748 miliona KM, počevši od sredstava Svjetske banke koja su bila namijenjena kao podrška jačanja bankarskog sektora, podrška novom zapošljavanju, ili restrukturisanju subjekata kakve su "Željeznice Republike Srpske". 

"Tu je između ostalog i DPL program razvojne podrške našem budžetu koji je trebalo da služi za određene reformske projekte, sredstva koja su bila vezana za izgradnju puteva i auto-puteva, ali i zaustavljena sredstva od akumulirane dobiti `Elektroprenosa`", rekla je Cvijanovićeva za Radio Republike Srpske. 

Ona je istakla da je veoma važno da Republika Srpska ima predstavnike koji na isti način posmatraju njen razvoj i jačanje institucija, a u ime Republike sjede i u Sarajevu i u Banjaluci. 

"Zato je naša ogromna šansa da imamo Dodika za srpskog člana Predsjedništva BiH jer ćemo tada biti rasterećeni pritiska koji sada imamo sa nivoa Sarajeva", poručila je Cvijanovićeva. 

Prema njenim riječima, Dodik neće dozvoliti da se "bilo ko iživljava nad institucijama Republike Srpske ili građanima, blokirajući nešto ili donoseći neke mračne odluke kao što su donosili o mehanizmu koordinacije u tajnosti, mimo Srpske". 

"Nama treba da ne moramo da se bavimo nivoom Sarajeva. Kada gradimo Republiku hoćemo da smo rasterećeni tog pritiska, a sada smo živjeli pod stostrukim pritiskom. Jedan je bio da se izvučemo iz krize, drugi da saniramo posljedice poplava i suša, zatim da se borimo sa ljudima iz Srpske koji rade u Sarajevu, te sa strancima koji ne vole Srpsku i nastoje na svaki način da je isprazne", navela je Cvijanovićeva. 

Komentarišući tvrdnje opozicije da RS-u "otvaraju vrata" po svijetu, Cvijanovićeva je rekla da Srpska od njihovih kontakata nije imala nikakve koristi, da iza njihovih poteza nema nikakvih konkretnih rezultata i da ništa nisu dobro donijeli u Srpsku. 

(Srna / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.