25.7.2018. 16:15
0
Dvadeset i šest migrantskih porodica s djecom smješteno u Hotel Sedra u Cazinu
Služba za poslove sa strancima, uz asistenciju pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko Sanskog Kantona i u koordinaciji sa međunarodnim organizacijama IOM-a i UNHCR-a, nastavila je sa provođenjem određenih aktivnosti usmjerenih na prevoz i smještaj migranata sa područja Bihaća i Velike Kladuše.

Navedene aktivnosti odnose se na prevoz više od 100 migranata, porodica sa djecom, koje su boravile u privremenim kampovima na području Bihaća i Velike Kladuše, te njihov smještaj u objekat hotela „Sedra“ kod Cazina.

Ukupno će biti smješteno  14 porodica iz Velike Kladuše i deset porodica iz Bihaća kojima će biti obezbjeđen adekvatan smještaj, potrebna zdravstvena zaštita,  te drugi neophodni uslovi za human boravak do rješavanja njihovog statusa u BiH, po podnesenom zahtjevu za međunarodnu zaštitu – azil, saopćilo je Ministarstvo sigurnosti BiH. 

Predmetom rada Službe za poslove sa strancima, od početka godine do danas,  bilo je više od 9200 migranata.

Služba za poslove sa strancima vrši registraciju migranata, uzima  njihove biometrijske podatke te identifikuje ranjive kategorije posebno vodeći računa o zaštiti njihovih ljudskih prava.

Lejla Trle

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.