26.7.2018. 21:45
5
Mirsad Bukvić, snimatelj Al Jazeere kojeg je metalnom šipkom napala Esma Turulja, je nekadašnji borac Armije RBiH
Upravni odbor Društva novinara BiH se oglasio nakon što su danas tokom demonstracija demobilisanih boraca napadnuti fotoreporter portala Klix.ba i snimatelj TV kuće Al Jazeera Balkans.

Fotoreporter portala Klix.ba Kemal Softić napadnut je danas tokom demonstracija dok je radio svoj posao kada mu je desetak osoba nanijelo povrede. Pokušao ga je odbraniti kolega snimatelj s TV kuće Al Jazeera Balkans, koji je također bio žrtva napada.

"Upravni odbor društva novinara BiH najoštrije osuđuje napad na fotoreportera portala Klix.ba i snimatelja Al Jazeere Balkans tokom današnjih demonstracija grupe demobilisanih boraca u centru Sarajeva. Prema informacijama kojima raspolažemo, fotoreporter portala Klix.ba je primljen u Dom zdravlja zbog lakših povreda koje je zadobio", saopćeno je iz Društva novinara BiH.

Bukvić je kao maloljetnik sudjelovao u odbrani naše zemlje od agresora.

"Ovom prilikom bismo istakli ponašanje kolege Mirsada Bukvića s Al Jazeere koji je nesebično i hrabro pružio pomoć kolegi s portala Klix.ba. Da ironija bude veća, Bukvić je bio maloljetni borac Armije RBiH", dodaje se u saopćenju.

UO Društva novinara BiH traži sankcije za napadače.

"Najoštrije osuđujemo ovaj čin. Imamo snimke i fotografije napadača i apelujemo na organe unutrašnjih poslova da ih privedu i kazne. Bez obzira u kakvom je ko problemu u društvu, nikad ga ne može riješiti na način da napada novinare koji su tu da obavijeste javnost o događajima koji imaju važnost za društvo", stoji u saopćenju.

(Patria)

5
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.