3.8.2018. 20:57
0
"Imenovanjem Hosera, Crkva je priznala dobre plodove Međugorja"
Bečki nadbiskup kardinal Christoph Schönborn poručio je u svojoj poruci mladima koji su se okupili na Mladifestu u Međugorju kako je imenovanjem stalnog apostolskog vizitatora nadbiskupa Henryka Hosera Katolička Crkva službeno priznala dobre plodove Međugorja.

- Imenovanje stalnog apostolskog vizitatora je znak velikog poštovanja i priznanja. S tim je Crkva službeno priznala dobre plodove Međugorja. Nadbiskup Hoser je sada osobni predstavnik Svetog Oca za župu i hodočasnike Međugorja - stoji, uz ostalo, u poruci kardinala Schönborna, prenosi Međugorje-info.  

Na ovogodišnjem 29. međunarodnom molitvenom susretu mladih – Mladifest, koji traje do 6. kolovoza, sudjeluju mladi iz 72 zemlje.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.