9.8.2018. 17:59
0
Borci najavili da "idu na Bijaču", neki prijetili i da će izvršiti samoubistvo
Borci su nezadovoljni epilogom sjednice parlamentarne Komisije za usaglašavanje teksta Zakona o pravima demobilisanih boraca održane danas u Mostaru. Zbog toga su najavili da "idu na Bijaču".

Po okončanju sjednice Jasenko Tufekčić, potpredsjednik Doma naroda Parlamenta FBiH i predsjednik Komisije, je ukazao okupljenim borcima i medijima da su prihvaćeni svi amandmani na zakon koje Vlada FBiH nije prihvatila.

Demobilisani borci su nezadovoljni što još nije usaglašen tekst Zakona.

Navodno je sporan iznos dohotka po danu provedenom u ratu. Predložen iznos je nešto više od šest maraka, javlja N1.

Prije i u toku sjednice je bilo verbalnih sukoba boraca i policajaca koji su osiguravali prostor u i oko zgrade Vlade FBiH u Mostaru.

Neki od njih su se verbalno sukobili i sa Tufekčićem, a neki su prijetili da će izvršiti samoubistvo, javlja N1.

Lejla Trle 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.