13.8.2018. 14:02
0
U Bihaću održani mirni protesti zbog migrantske krize
Danas su na trgu u Bihaću održani mirni protesti nekoliko desetina građana zbog migrantske krize s kojom se suočava Unsko-sanski kanton.

Okupljeni građani istakli su da nisu protiv migranata, ali da nadležne institucije moraju reagirati i prestati se nekorektno odnositi prema USK. 

Građanima se pridružio i gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić koji je kazao da Vijeće ministara BiH i Ministarstvo sigurnosti BiH nemaju strategiju niti plan kako riješiti migrantsku krizu u BiH. 

Prema podacima, na području USK se nalazi više od 3.000 migranata, a većina je smještena u neuslovnom Đačkom domu. Hranu im obezbjeđuje Crveni krst Bihaća. Fazlić je apelovao na bh. vlasti da pronađu rješenje za smještaj migranata prije dolaska hladnijih dana kada bi se problem mogao dodatno produbiti. 

(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.