16.8.2018. 12:54
0
Predsjednik Turskog bokserskog saveza u posjeti Bokserskom savezu BiH
Kosarka
Kosarka
U protekla dva dana u službenoj posjeti Bokserskom savezu BiH boravio je predsjednik Bokserskog saveza Turske gosp. Ejup Gozgec.

Predsjednika Turskog saveza primili su predsjednik Bokserskog saveza BiH Enes Peštek i direktor BH reprezentacija Almedin Fetahović, a upriličen je i prijateljski sastanak u Olimpijskom komitetu Bosne i Hercegovine, koji je organizovao generalni sekretar OK gosp. Said Fazladić.

Nakon višegodišnje blokade rada saveza,  kako finansijske (gdje je savez bio zadužen preko 120.000,00 KM i blokiran račun putem sudske presude),tako i operativne i administrativne,  uspjeli smo odblokirati bankovni  račun i riješiti sve probleme kako bi BH savez profunkcionisao i bio srevis u pravom smislu riječi bokserskim klubovima, a prvenstveno nacionalnim selekcijama.

Nova Uprava Bokserskog saveza BiH na čijem čelu je Peštek Enes, uspjela je organizovati službenu posjetu predsjednika Turskog saveza u cilju što bolje saradnje ova dva prijateljska saveza.

Ono što je bitno naglasiti da ce se  Turski bokserski savez pridruziti zajedno sa ostalim savezima EX YUGOSLAVIJE u davanju odobrenja od strane evropske bokserske federacije za organizaciju balkanskog prvenstva u olimpijskom boksu,

Dogovorena je saradnja podrske Turske federacije u vidu pomoći sportske opreme prema BH savezu, organizacije zajednickih kampova u Turskoj i Bosni i Hercegovini za sve uzrasne selekcije i jos dosta stručnih i operativnih stvari rada oba saveza.

Predsjednik Turskog bokserskog saveza je konstatovao da BiH u kontinuitetu stvara dobre i kvalitetne boksere, da se to primjeti i vidi na međunarodnoj sceni kada nastupaju BH reprezentativci, i da ce u svakom trenutku imati punu podrsku Turske što potvrđuje i njegov dolazak u našu zemlju.

Nakon završenih razgovora i ispraćaja na sarajevski aerodrom predsjednika Turske bokserske federacije, u BH savezu jako su zadovoljni posjetom i učenjenim poslom.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.