17.8.2018. 17:45
1
Dodik: Svaki nedogovoreni ulazak policajaca iz Federacije u RS smatrat ćemo napadom i agresijom
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je Srni da pripadnici policija Federacije BiH neće biti raspoređeni u RS, koja ima teritorijalni integritet, policijske snage, Ustav, zakone i Sporazum o saradnji policijskih agencija.

- Svaki pokušaj da i jedan pripadnik policije FBiH uđe u RS, bez saglasnosti Vlade i policije RS, bit će spriječen silom, i to niko ne treba pokušavati - poručio je predsjednik RS.
 
On je istakao da se relevantni dokazi mogu naći u BiH, jer RS ima pravo na unutrašnja pitanja i poslove.

- To što postoji Granična policija BiH na teritoriju RS ne znači da mogu raspolagati teritorijom. Veoma jasno želim kazati da, ukoliko FBiH pošalje svoje policajce u RS, a bez saglasnosti naše Vlade, bit će spriječeno i smatrat ćemo to aktom napada i agresijom na RS - naglasio je Dodik.
On je pozvao ljude u FBiH da to ne čine.

- Imamo zajednički problem u vezi s migrantima i to moramo skupa rješavati, ali ne na način da se nešto zloupotrebljava. Svaka vrsta opravdanja takve stvari i događaja je van Ustava i Dejtonskog mirovnog sporazuma i kreirana je da se devalvira uloga i značaj RS - naveo je Dodik.

On je poručio da će kao predsjednik RS biti odlučan da odbrani RS, pa i od nasrtaja kakvi se planiraju.

- Ne mogu vjerovati da postoje neki koji su spremni da ovo opravdavaju pričom kako se navodno smanjuje broj migranata, a onda istog dana traže povećanu intervenciju snaga FBiH - rekao je Dodik.

On je napomenuo da RS želi mir i saradnju i da svako poštuje svoje nadležnosti.

- Svaki pokušaj organiziranog ulaska pripadnika policije FBiH bit će silom spriječen - zaključio je Dodik.


(SRNA / Lejla Trle) 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.