17.8.2018. 19:18
0
Gradonačelnici Beograda, Zagreba i Sarajeva prvi put zajedno o saradnji
Gradonačelnici Sarajeva, Beograda i Zagreba Abdulah Skaka, Zoran Radojičić i Milan Bandić održali su danas trilateralni sastanak nakon kojeg je saopćeno da postoji želja za povezivanjem u jednu zajedničku turističku turu.

Naše turističke zajednice će na tom planu napraviti iskorak već krajem godine na sastanku u Beogradu. Grad Sarajevo je, zajedno sa mnom na čelu, za nepunih osam mjeseci napravio najveću turističku atrakciju; poboljšavamo turističku ponudu, napravili smo žičaru, otvaramo galerije - kazao je Skaka.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić kazao je da su se na zajedničkom sastanku složili kako je saradnja između Beograda, Sarajeva i Zagreba veoma važna za sve te da će u skladu s tim nastaviti raditi. 

- Zajedno smo se složili da je saradnja između Beograda, Sarajeva i Zagreba izuzetno značajna za sve nas i za naše građane, za naše narode i za nas lično. Također smo se složili da su sve oblasti koje smo pomenuli, kao što je turizam, kultura, privreda, sport, podjednako važne za sve nas - rekao je Radojičić.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić kazao je da će se nastaviti ovakvi susreti, a naredni je planiran u Zagrebu naredne godine. Između sastanaka svkako će biti prilike za neke zajedničke susrete.

- Vrijeme je da Zagreb i Beograd neško konkretno potpišu. Mi trebamo to zajedno napraviti. To treba da bude naša misija. Sinoć smo imali jednu dobru večeru na kojoj smo razgovarali, mislim da trebamo to češće napraviti -  kazao je Bandić.


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.