20.8.2018. 10:00
2
Izetbegović: Vodeća uloga SDA od 1990. do danas
Predsjednik Stranke demokratske akcije BiH Bakir Izetbegović i kandidat SDA za člana Predsjedništva BiH Šefik Džaferović na tribini u Tuzli su govorili o rezultatima te stranke u proteklom mandatu, ali i programu i viziji sadržanoj u "Agendi 2026".

"Od osnivanja 1990. godine do danas SDA je imala vodeću ulogu u historijskoj misiji odbrane, očuvanja i izgradnje BiH. Kroz SDA je artikulisan politički glas bošnjačkog naroda i bh. patriota. Prolazili smo i prolazimo težak put. Ali, najteži dio tog puta je savladan i pred nama se jasno vidi cilj, da u narednih osam godina BiH uvedemo u EU i NATO, učinimo našu zemlju modernom i prosperitetnom zemljom ravnopravnih ljudi, u kojoj će životni standard svakodnevno rasti", kazao je Izetbegović.

Istakao je da u BiH postoji mnogo stranaka, ali da samo jedna ima snagu i sposobnost da zemlju i narod u toj historijskoj misiji dovede do cilja.

"To je SDA. Jer, snaga SDA izvire iz naroda i SDA je snaga naroda", poručio je.

Dio tribine bio je posvećen i stanju u Tuzlanskom kantonu, koji je u vrijeme kada su Vladu TK-a predvodili kadrovi SDA, doživio značajan ekonomski oporavak, postigao stabilnost i bio područje sa najvećim brojem rasta zaposlenosti. Istaknuto je da su tada prestali i svakodnevni štrajkovi i blokade ulica, a nekoliko značajnih preduzeća je stabilizovano. 

- Zbog sebičnih političkih i ličnih interesa ta uspješna vlada je smijenjena. Oni koji su to uradili nanijeli su štetu građanima. Sada isti ti govore kako je TK zapostavljen od Sarajeva i pokušavaju na tome graditi kampanju - kazao je Džaferović.


(Fena/Admir Oručević)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.