21.8.2018. 13:00
0
Bajramska posjeta migrantima i aktivistima Crvenog križa
Premijer Unsko-sanskog kantona Husein Rošić posjetio je jutros, povodom Kurban-bajrama, migrante koji borave u bivšem Đačkom domu u Bihaću.

Čestitao je Bajram migrantima i aktivistima Crvenog križa, koji su i na ovaj dan brinuli o migrantima smještenim u ovom objektu.

Predsjednik CK Bihać Selam Midžić zahvalio je Medžlisu Islamske zajednice Bihać koja je pomogla da se organizuje klanjanje Bajram-namaza jutros u Đačkom domu, te premijeru Rošiću i građanima koji su im se pridružili jutros da čestitaju migrantima praznik i obraduju djecu bajramskim paketićima. 

- Bajram nas podsjeća na potrebu brige i solidarnosti prema svim ljudima zato mislim da je posebno bitno da njegovu radost podijelimo sa onima koji su današnji praznik dočekali daleko od svojih kuća - poručio je premijer.

Krajišnici su, kako je dodao, tokom ovih nekoliko mjeseci pokazali humanost prema migrantima. Izrazio je zahvalnost i ljudima iz Crvenog križa koji nesebično pomažu tim ljudima već pola godine.

- Prije svega, ovoj djeci željeli smo uljepšati dan, da i oni osjete radost praznika. Možda su institucije države ovdje zakazale u odgovoru na krizu, ali mi, ovdje u Krajini, ljudski nismo - dodao je.  

Tokom dana premijer Rošić posjetio je i migrantske porodice smještene u objektu hotela Sedra, nadomak Cazina kako bi mališanima migrantima uručio poklone i čestitao Bajram, saopćeno je iz Vlade USK.

(FENA / Lejla Trle)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.