23.8.2018. 15:00
0
Brčko distrikt sprema se za fiskalizaciju
Vlada Brčko distrikta BiH u četvrtak je usvojila smjernice za izradu Nacrta pravilnika o tehničkim i funkcionalnim karakteristikama dijelova fiskalnih sustava i oznakama fiskalnog sustava.

Ravnatelj Direkcije za financije Mato Lučić pojasnio je na da će se na taj način bliže urediti tehničke i funkcionalne karakteristike fiskalnih uređaja, način realizacije fiskalnog sustava te tehničke i funkcionalne karakteristike terminala i softvera.

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić rekao je nakon sjednice Vlade da je riječ o jednom od pravilnika čije usvajanje predstavlja preduvjet za početak fiskalizacije na prostoru Brčko distrikta BiH, priopćeno je iz Ureda za informiranje Vlade Brčko Distrikta.

- Danas smo od ravnatelja Direkcije, koji je najodgovorniji za ovaj proces, dobili uvjeravanja da bi, ako stvari budu išle predviđenom dinamikom, Brčko od 1. siječnja naredne godine trebalo startati s fiskalizacijom, čime bismo ušli u sustav koji već funkcionira u oba entiteta - rekao je gradonačelnik Milić.

Na današnjoj sjednici usvojen je Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o utvrđivanju kriterija za financiranje ili sufinanciranje projekata udruga građana i fondacija Brčko distrikta BiH.

Milić je napomenuo da su se članovi Vlade, osim točaka dnevnoga reda i tema koje su se našle na današnjoj sjednici, dotaknuli i nekih pitanja koja nisu bila planirana za raspravu, uslijed čega je sjednica prekinuta.

- S obzirom na to da je na Vladi uslijedila rasprava koja se nije ticala točaka dnevnoga reda, prekinuo sam sjednicu da bismo o svim drugim pitanjima prodiskutirali i da ih ne bismo dovodili u vezu s drugim temama koje se nalaze na dnevnome redu Vlade - izjavio je Milić.

Na pitanje novinara o tome kakva je suradnja između odjela Vlade, gradonačelnik je istaknuo da postoji potreba za učinkovitijom i boljom suradnjom te koordinacijom između njih.

- Vrlo malo komuniciramo u institucijama i ne postoje učinkoviti sustavi komunikacije koji će osigurati brzu realizaciju poslova iz nadležnosti Vlade. To je generalni problem na kojem treba raditi. Siguran sam da ćemo iznaći najbolja rješenja koja su u interesu građana - zaključio je Milić.

(FENA / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.