25.8.2018. 8:30
1
Radončić: Želimo da ljudima nudimo ekonomske programe
Članovi Saveza za bolju budućnost održali su u hotelu “Mellain” u petak navečer unutarstranačku tribinu. Skupu su se, osim predsjednika Fahrudina Radončića, obratili i Adi Selman, Amela Mehmedović i Bahrudin Hadžiefendić.

„Mi nećemo da ličimo na gospodina Izetbegovića ili Džaferovića, koji su čak i bajramske dane iskoristili da plasiraju laži na naš račun. Mi želimo da ljudima nudimo ekonomske programe, nacionalni program ujedinjenja Bošnjaka, koji nije ni na čiju štetu. Želimo da trasiramo precizan proevropski i prozapadni put za naš narod i državu i niko nas neće uvući u zamku prljave izborne kampanje, čiji je osnovni cilj da obeshrabri volju glasača i smanji izlaznost na birališta 7. oktobra – rekao je Radončić.

Bošnjaci, također, poručio je Radončić, zaslužuju predsjednika koji će posjetiti sve evropske i svjetske zapadne destinacije, jer su, kako je istakao, Izetbegovića ignorirali svi zapadni lideri, a to po Bošnjake uopće nije bilo dobro.

Makronov zakon, vlada nacionalnog jedinstva, uspješna priča i snažno liderstvo, koje se neće pretvarati u svađe, koje odgovaraju samo Dodiku ili Čoviću i dokazuju da BiH, tobože, nije moguća, bit će kičma nove politike u BiH. Bošnjaci trebaju disati punim plućima, bez straha od montiranih procesa i zloupotrebe državnih službi, a suživot tri naroda jeste moguć i mi smo snaga koja će očuvati stabilnosti BiH – kazao je Radončić.

Predsjednik SBB-a u Tuzli je, također, rekao da su mnogi Bošnjaci krenuli u rat vođeni idejom slobodne BiH i vjerujući rahmetli Aliji Izetbegoviću, ali sigurno nisu ginuli da bi njima već 30 godina upravljali Bakir i Sebija Izetbegović, rekao je Radončić.


(Patria/Admir Oručević)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.