1.9.2018. 13:22
0
U Goraždu počela registracija za „Šetnju za ozdravljenje“
Članice Udruženja oboljelih od karcinoma dojke i drugih malignih oboljenja „Biser“ danas su u Goraždu počele sa registracijom građana za „Šetnju za ozdravljenje“ koja se tradicionalno održava u BiH.
Po simboličnoj cijeni od 10 KM Goraždani su mogli dobiti brendirane majice te se na taj način registrovati za učešće na utrci koja ima snažnu poruku u borbi protiv karcinoma kod žena.

Prema riječima predsjednice skupštine Udruženja „Biser“ Mersihe Pecikoza, prevencija i redovna kontrola je najbitnija kod zdravlja žena i borbe protiv karcinoma.

- Ovo je za nas jedan od najbitnijih događaja jer građani direktno pomažu oboljelim ali doprinose i samoj prevenciji, jer se od prikupljenih  sredstava kupuju paketići za novooperisane žene, vrše predavanja u srednjim školama te omogućava mobilnost pokretnog mamografa u sredinama koji ga nemaju. Na sreću BPK Goražde ima taj aparat – kazala je Pecikoza.

Registracija za „ Šetnju za ozdravljenje“ koja će se ove godine održati 30. septembra u Sarajevu, pored Goražda danas je održana u još 25 gradova u Bosni i Hercegovini.

„Race for the cure“ je projekt koji se održava u još 150 gradova širom svijeta i na kojem učestvuju milioni građana, a čiji je cilj rano otkrivanje karcinoma dojke i prevencija ove bolesti.

(Fena/Alen Avdić)
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.