3.9.2018. 13:07
0
Borci Bukvareviću predali peticiju za nepriznavanje temeljnih boračkih udruženja
Simbolično u 11.55 sati Salki Bukvareviću, ministru za boračka pitanja FBiH, predata je peticija za nepriznavanje temeljnih boračkih udruženja.

Peticiju je potpisalo gotovo 200 boraca s područja općine Ilijaš, a peticiju je predao Emir Palić.

- I druge općine rade na sličnim peticijama, i oni će predati svoje potpise – kazao je Palić, ističući da bi trebalo pratiti obilježavanje važnih bitaka gdje dolazi vrlo malo ljudi.

- Ne priznajemo udruženja koja su oko ministra i Šerifa Patkovića – rekao je Palić.

On je jutros i načelniku općine Ilijaš Akifu Fazliću predao i peticiju za prestanak finansiranja boračkih udruženja iz općinskog budžeta, a potpisalo ju je gotovo 300 boraca i građana Ilijaša.

- Samo u Ilijašu ima 14 boračkih udruženja i još dva koja nisu verificirana. Za četiri godine dato je oko milion KM iz općinskog budžeta. Kroz šta peru pare, to ćemo vidjeti – istakao je Palić.

Demobilisani borac iz Bugojna Nazil Velić kazao je da su jutros bili i ispred Parlamenta FBiH gdje im je rečeno da Edin Mušić, predsjedavajući Predstavničkog doma nije na poslu zbog smrtnog slučaja, ali da oni i dalje zahtijevaju da se podhitno održi sjednica ovog doma i usvoji Zakon o borcima u koji će biti uvršteni amandmani demobilisanih boraca koji protestiraju ispred Vlade FBiH.

- Mi ćemo 5. septembra doći sa šatorima i svim pratećim sredstvima i nećemo otići ispred zgrade Parlamenta dok se ne usvoji takav zakon – kazao je Velić.

(NAP/Alen Avdić)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.