5.9.2018. 19:45
2
Stotinjak bivših boraca ostalo pred Parlamentom FBiH
Pred zgradom Federalnog parlamenta ostalo je stotinjak demobilisanih boraca nakon današnjih protetsta. Poručuju da ostaju ispred ove institucije. Navodno će sutra dobiti pojačanje, a veliki broj policajaca i dalje osigurava ove proteste. Saobraćaj je blokiran danas od 12 sati. Skoro dva sata bio je blokiran i centar grada dok se bivši borci nisu vratili pred Federalni parlament.

Neki od učesnika demonstracija koje su danas rezultirale i sukobom s policijom, hapšenjima i povredama kako policajaca tako i boraca razapeli su šatore ispred zgrade Parlamenta FBiH. Oni i dalje ostaju pri svojim zahtjevima da traže objavu boračkog registra i usvajanje Zakona o borcima sa svim njihovim amandmanima odnosno žele zakon kakav je ranije usvojen u Predstavničkom domu.

Podsjećamo, epilog današnjih protesta su tri uhapšena lica koji su napali policajce, sedam povrijeđenih policajaca i desetine povrijeđenih boraca kojima je tokom dana ukazana ljekarska pomoć.  

Protiv lica koja su uhapšena provodi se kriminalistička obrada nakon čega će biti predati u nadležnost tužioca koji će odlučiti o daljim mjerama. 


(Patria/Admir Oručević)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.