9.9.2018. 19:35
1
Radončić: Vučić treba znati da je Milošević bio veliki balkanski krvnik, a ne nekakav veliki lider
Povodom govora srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića danas u Kosovskoj Mitrovici nakon što je morao otkazati posjetu selu Banje, u kojem je rekao da je Slobodan Milošević bio veliki lider, reagirao je predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić.

Gazimestansko okupljanje više stotina hiljada Srba 1989. godine bilo je uvod u brutalne agresije Miloševićevog režima koje su izvršene nad Bosnom i Hercegovinom, Hrvatskom, Slovenijom i na Kosovu. Vučić falsificira historiju kada danas Miloševića naziva velikim liderom, jer se radi o velikom balkanskom krvniku zbog čije politike su više stotine hiljada nevinih ljudi izgubili život. Uz to, Milošević i njegov režim su suodgovorni za genocid u Srebrenici i brojne druge ratne zločine, među koje spada i skoro četverogodišnja krvava opsada Sarajeva.

Stoga je nedopustivo da Vučić konstatira kako su Srbi tobože branili Sarajevo. Njegova najnovija retorika potpuno vraća beogradsku politiku na koncept velikosrpskih ideja koje su definitivno prošlost i više se nikada historijski neće moći realizirati, niti će se takvo nešto uopće dozvoliti - kazao je Radončić.

Dodao je da se od zvaničnog Beograda očekuje da svoje postupke i emocije stavi pod kontrolu i ne podiže tenzije kako to radi Aleksandar Vučić u posljednje vrijeme, jer to nikoga neće uplašiti niti može doprinositi stabilnosti, miru i razvoju regiona.


(Patria/Admir Oručević)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.