12.9.2018. 15:25
0
Predstavnički dom PS BiH 17. septembra usvaja izmjene Zakona o krivičnom postupku
U ponedjeljak 17. septembra bit će održana hitna sjednica Predstavničkog doma PS BiH sa samo jednom tačkom dnevnog reda, a to je razmatranje Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o krivičnom postupku BiH.

Ovaj Prijedlog zakona će se razmatrati po hitnom postupku, navodi se u pozivu za sjednicu. 

Na jučerašnjoj sjednici delegati Doma naroda PS BiH usvojili su izmjene Zakon o krivičnom postupku čiji je predlagač delegat Kluba Bošnjaka Halid Genjac (SDA) uz pet amandmana. 

Iz Delegacije EU pozdravili su usvajanje neophodnih izmjena ZKP-a te su pozvali parlamentarce da ga usvoje i u Predstavničkom domu BiH.

- Usvajanje prije oktobarskih izbora pokazalo bi neophodnu političku volju i predanost Bosne i Hercegovine da djeluje kao kredibilan partner Evropskoj uniji i njenim zemljama članicama u borbi protiv teških krivičnih djela i osiguravanju javne bezbjednosti - kažu iz Delegacije EU.

Dalje navode da je usklađivanje ZKP-a sa međunarodnim i evropskim standardima od ključne važnosti za mogućnosti institucija odgovornih za vladavinu zakona da provode osjetljive istrage i sarađuju sa međunarodnim agencijama za provedbu zakona. Ovo je izuzetno važno za daljnji napredak BiH na putu ka EU, zaključili su iz Delegacije EU.


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.