19.9.2018. 14:39
0
Najbolji studenti iz Istočne Bosne dobili laptope: Laptope uručili Adem Zolj i Munira Subašić
Premijer Kantona Sarajevo Adem Zolj i predsjednica Udruženja "Majke enklave Srebrenica i Žepa" Munira Subašić danas su podijelili 20 laptopa studentima i srednjoškolacima iz Srebrenice, Žepe, Tuzle, Milića, Rogatice i Vlasenice.

Dvadeset laptopa je donirala Vlada Kantona Sarajevo, a dva koja su uručena ženama iz udruženja koje rade u Srebrenici osigurala je Galerija 11/07/95 Tarika Samaraha.

Subašić je kazala da je neophodno pružati podršku mladima da se školuju, a današnja podjela laptopa je jedan od načina te podrške.

- Ovo su naša najbolja djeca, izuzetni đaci i studenti. Dolaze iz različitih opština i porodica koje su u stanju socijalne potrebe - istaknula je ona.

Također je i članica Udruženja Kada Hotić poručila da mladima treba pomagati u školovanju i radu, "jer ukoliko nam ode mladost onda nema ni naše domovine Bosne i Hercegovine".

U tom smislu je premijer Zolj podsjetio da je Vlada KS od aprila ove godine do danas zaposlila 2.500 mladih ljudi i u realnom sektoru putem programa ministarstava privrede i socijalne politike, raseljenih lica, izbjeglica i osoba, a oko 330 osoba do 35 godina ima mogućnost kupovine novog stana.

Najavio je skoro potpisivanje sporazuma o saradnji KS-a sa predstavnicima Srebrenice u cilju pomoći ekonomskom razvoju tog grada i okolnih opština.

Studenti koji su dobili laptope su zahvalili premijeru Zolju i Udruženju "Majke enklave Srebrenica i Žepa", uz ocjenu da će im pomoći u savladavanju školskog gradiva, pisanju seminarskih radova, kao i za čitav budući nastavni proces.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.