19.9.2018. 16:19
4
"Dalida Burzić je vođa organizovane bande. Pozvao sam Džaferovića da objasni Bakiru i Sebiji Izetbegović šta se desilo sa Dženanom"
FOTO: Source.ba / Arhiva
Muriz Memić, otac ubijenog mladića Dženana Memića zajedno sa svojim advokatom Ifetom Feragetom sastao se danas u Sarajevu sa visokim predstavnikom u BiH Valentinom Inzkom.

- Razgovarali smo o nečemu što je najgore po svaku državu, organizovanom kriminalu u pravosuđu. Ponovio sam visokom predstavniku da je vođa organizovane bande Dalida Burzić. Poznato je da je presuda pala, mi imamo sve dokaze da se radi o ubistvu, Burzić i dalje ide svojim putem i samo dalje tone, i ona i Zdravko Knežević. Zdravko Knežević glavni federalni tužilac je vršio nadzor nad predmetom. Mi ćemo tražiti njihovu odgovornost, tražili smo da se Dalida Burzić privremeno suspenduje da bi ovo krenulo, jer kad ona ode iz Tužilaštva ovo mora krenuti – kazao je Memić nakon sastanka.

Muriz Memić je kazao kako su u OHR-u dobili obećanje da će sve uraditi što je u njihovoj nadležnosti.

- Oni će učiniti sve što je u njihovim ovlastima. Preduzet će neke mjere, trebat će im vremena, ali sigurno da će uraditi nešto. Pozvao bih i gospodina Šefika Džaferovića, rekao je da je krenuo putem pravde, da dođe na proteste 29. i pozivam javnost da dođe i da mi daju podršku, da dođe gospodin Šefik i da objasni Bakiru Izetbegoviću i Sebiji Izetbegović šta se desilo sa Dženanom, pošto je on dobar pravnik, pa nek im objasni – poručio je Memić.

On je istakao kako su protesti način borbe za pravdu, jer institucije ne poduzimaju ništa da riješe slučaj. To će biti deveti protesti koje organizuje porodica Memić. 

- Opet moram pravdu da tražim na ulici, jer niko ništa ne poduzima što se tiče institucija u BiH, svi bi voljeli da se ovo i zaboravi, ali ja neću stati. Pozdravio bih svog brata Davora u Banja Luci, da mu dam podršku i 5. oktobra pozivam sve građane iz BiH da na svojim trgovima održe proteste i daju podršku, jer Davor i ja smo braća u nevolji, vidimo šta nam rade tužioci u Banja Luci i Sarajevu, ali doće kraj i ovome – poručio je Memić.

On je još jednom istakao kako je od početka tvrdio da se ne radi o saobraćajnoj nesreći nego ubistvu.

- Sud je dokazao da nije u pitanju saobraćajna nesreća, ja od početka tvrdim da je ubistvo, Dalida Burzić je vođa organizovane bande i ona će odgovarati kad-tad. Nek pogleda film Kuduz, i na kraju će joj biti jasno kad-tad.

Memić je zaključio kako je potrebno da se s posla makne Dalida Burzić da bi sve krenulo kako treba.

- U OHR-u žele da rade naše institucije, i nek rade, imaju sve dokaze, VSTV ima dokaze, a ne da meni disciplinski tužilac kaže kako će raditi u skladu sa zakonom i sa raspoloživim resursima. Ja ga pitam je li normalan, on ima svoju šeficu koja je na bolovanju, kojoj je Dalida kuma, nek ona uradi, nek suspenduju Dalidu, ona mora odgovarati, ali i Dalida Burzić, kako zna udaljiti druge s posla, mora i ona biti udaljena s posla da bi ovo krenulo kako treba – zaključio je Muriz Memić.

(Patria)

4
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.