20.9.2018. 14:34
1
Bakir Izetbegović se zahvalio za podršku koju Kuvajt godinama pruža Bosni i Hercegovini
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio je akreditivno pismo novoimenovanog ambasadora Kuvajta Abdulaziza Ahmada Hasan? Al Sharraha, kojem je poželio uspješnu misiju.

Al Sharrah je kazao da će raditi na unapređenju bilateralnih odnosa, te razvijati saradnju u svim oblastima od interesa za Bosnu i Hercegovinu i Kuvajt.

Izetbegović je ocijenio da BiH i Kuvajt imaju odlične prijateljske bilateralne odnose, bez otvorenih pitanja i sa obostranim interesom za unapređenje političke i ekonomske saradnje.

Ovom prilikom zahvalio je za podršku koju Kuvajt godinama pruža Bosni i Hercegovini, te naglasio da su kuvajtske investicije jedne od prvih poslijeratnih investicija u državi.

Istaknuo je interes Bosne i Hercegovine za unapređenje ekonomske saradnje kroz ulaganja kuvajtskih investitora putem zajedničkih projekata.

Također je razgovarano o potrebi davanja viznih olakšica za bosanskohercegovačke državljane prilikom putovanja u Kuvajt, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

(Fena / Haris Ahbabović)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.