23.9.2018. 11:53
0
Judo - SP: Danas nastupaju Larisa Cerić i Harun Sadiković
Na Svjetskom prvenstvu u judou, koje se danas završava u Bakuu, nastupit će preostalo dvoje bosanskohercegovačkih predstavnika - Larisa Cerić i Harun Sadiković.

Naša najbolja judašica danas će se u kategoriji više od 78 kg, u kojoj su prijavljene 33 takmičarke, u 2. kolu boriti protiv Slovenke Anamari Velenšek, dok Sadikovića u najtežoj kategoriji više od 100 kg u 1. kolu očekuje težak zadatak protiv Japanca Juseija Ogawe.   

Treći bh. predstavnik Patar Zadro, koji nastupio prvog dana u kategoriji do 66 kg, eliminiran je u 2. kolu porazom od Brazilca Daniela Cargnina. 

Najviše uspjeha na SP dosad je ostvarila reprezentacija Japana koja je osvojila četiri zlatne, tri srebrene i jednu bronzanu medalju. 

Na prvenstvu učestvuje 758 takmičara i takmičarki iz 125 zemalja.

(Fena/Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.