30.9.2018. 16:40
0
Počeli radovi na proširenju Bulevara mira u Brčkom
Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić i predstojnik Odjela za javne poslove Sabrija Jašarević obišli su u nedjelju gradilište gdje počinju radovi na proširenju Bulevara mira u Brčkom.

Vrijednost projekta s obnovom ulice Alekse Šantića je oko 1.500.000 KM, a rok za završetak radova je 150 dana. Proširenjem ove prometnice Brčko će dobiti još 500 metara bulevara s dvije kolničke i šest prometnih traka s parkirališnim prostorima duž jedne kolničke trake, novu fekalnu i oborinsku kanalizacija na ovom potezu te novu LED rasvjetu, prvu ove vrste urađenu u našem gradu, a koja će predstavljati parametar za eventualno postavljanje nove LED rasvjete na području Brčko distrikta BiH.

"Kad ovaj projekt bude završen imat ćemo jedan urban dio Brčkog u samom središtu grada. Realizirali smo oko 21.000.000 KM u trogodišnjem kapitalnom proračunu, što je veoma značajna cifra. Niz drugih projekata realizira se u našoj lokalnoj zajednici i možemo reći da je naš grad trenutačno postao jedno veliko gradilište", istaknuo je Gradonačelnik Milić

Najavio je kako će u idućoj godini započeti izgradnja još jednog značajnog infrastrukturnog projekta, a riječ je o sportskoj dvorani s otvorenim i zatvorenim bazenima. 

"Za te namjene u ovom trenutku imamo osiguranih 6,5 milijuna maraka. Bit će neophodno izdvojiti još sredstava, ali je važno da započnemo projekt i da ga završimo na dobrobit građana Brčkog i sportskih kolektiva koji se bave dvoranskim sportovima", dodao je Milić.

 Predstojnik Odjela za javne poslove Sabrija Jašarević naglasio je da su u ovoj godini realizirani i završeni projekti u vrijednosti od 2.200.000 KM.

 "U fazi realizacije su projekti u vrijednosti od 2.560.000 KM. U tijeku je potpisivanje ugovora u vrijednosti od 1.620.000 KM, a imamo otvorenu i jednu javnu nabavu u vrijednosti od 2.100.000 KM", zaključio je Jašarević, priopćeno je iz Ureda gradonačelnika Brčko distrikta BiH.


(FENA / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.