5.10.2018. 19:06
2
Memić: Želim samo da se ubica mog sina uhapsi
Otac stradalog Dženana Memića, Muriz Memić večeras je na desetom protestnom skupu "Pravda za Dženana Memića" na Trgu djece Sarajeva, pozvao još jednom nadležne institucije da konačno otkriju šta se dogodilo Dženanu u noći 8. februara 2016. godine.

Podsjetio je da je danas podnio krivičnu prijavu Tužilaštvu Bosne i Hercegovine protiv 45 osoba koje su radile na tom slučaju, a to su glavna kantonalna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo Dalida Burzić, osam kantonalnih i četiri federalna tužioca, 22 policajaca, nekoliko vještaka te protiv Alise Mutab.

- Imam osjećaj da će Tužilaštvo BiH i tim tužilaca riješiti slučaj i da će ubica mog sina biti uhapšen - poručio je Memić.   

Advokat Muriza Memića, Ifet Feraget istakao je da ta borba za pravdu pokazuje gdje se nalazi društvo BiH te da bi bio sretan da se konačno dođe do cilja, a to je utvrđivanje istine.

- Krivična prijava koja je danas podnijeta protiv 45 ljudi nalaže sistemske promjene - poručio je.

Dženan Memić stradao je 8. februara 2016. godine dok je s djevojkom Alisom Mutap šetao Velikom alejom na Ilidži, a sedam dana kasnije je preminuo. U slučaju stradalog Dženana Memića, ranije optuženi Ljubo i Bekrija Seferović oslobođeni su ljetos, nakon što nisu pronađeni dokazi da je Memić poginuo u saobraćajnoj nesreći, a povrede ne odgovaraju naletu vozila na pješaka. 


(FENA/Amila Alijagić)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.