7.10.2018. 15:00
0
Sarajevo: Otvaranje kutija dan prije izbora, upute za glasanje u Švrakinom Selu
Na Koševskom Brdu i Betaniji u Sarajevu sinoć su otvarane kutije sa glasačkim materijalom, saznaje Žurnal. Ovaj incident nije prijavljen OIK-u jer je procijenjeno kako članovi biračkih odbora “nisu imali lošu namjeru” već su brojali listiće kako bi "olakšali posao".

Otvaranje glasačkog materijala po zakonu se vrši od šest časova ujutro na dan izbora.

Švrakino Selo: Instrukcije za glasanje

U Švrakinom Selu u Sarajevu zabilježen je pronalazak uputa na glasačkom mjestu, neki od njih čak i u kabini za glasanje. Radi se o listićima sa zaokruženim imenom partije i četiri kandidata. Ispred Osnovne škole Džemalud Čaušević u Švrakinu dijele se intrukcije članova vladajuće političke partije za koga glasati.

Centralnoj izbornoj komisiji bit će upućeni i novi prigovori zbog imenovanja članova biračkih odbora. U jednoj od stranaka 7. oktobra, na sam dan izbora u 14 časova još uvijek nisu imali potvrđenu listu članova biračkih obora:
- Podnijeli smo prijedloge za članove biračkih odbora, ali u 14 časova mi još uvijek nismo dobili Rješenje o imenovanju članova i zamjenika biračkih odbora. U zadnji trenutak se biraju ljudi koji će biti pogodni za izborne manipulacije. 



(Žurnal.info)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.