8.10.2018. 8:45
2
Ovako su simpatizeri SDA sinoć slavili u Sarajevu
Kako su objavili stranački izborni štabovi, Predsjedništvo BiH u mandatu do 2022. godine biće u sastavu - Šefik Džaferović (SDA), Željko Komšić (DF) i Milorad Dodik (SNSD).

Njihove pobjede objavljene su i prije ponoćne konferencije za medije Centralne izborne komisije (CIK) BiH. Na toj konferenciji, njen predsjednik Branko Petrić je saopštio da, nakon obrađenih 43,42 posto glasačkih mjesta, osvojene pozicije izgledaju ovako:

Najviše glasova za bošnjačkog člana je osvojio Šefik Džaferović i to 37,79 posto. Drugi je kandidat Socijalemokratske partije (SDP) Denis Bećirović sa 33,40 posto.

Osim u izbornim štabovima stranaka, slavilo se izgleda i na ulicama. Tako je sinoć primijećeno i slavlje simpatizera SDA na ulicama Sarajeva.

U utrci za člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda najveći broj glasova osvojio je Željko Komšić (Demokratska fronta - DF) i to 49,47 posto, dok je Dragan Čović (Hrvatska demokratska zajednica BiH - HDZ) osvojio 38,66 posto.

Za srpskog člana Predsjedništva BiH najveći broj glasova osvojio je Milorad Dodik (SNSD) 55,15 posto, dok je Mladen Ivanić (Partija demokratskog progresa - Savez za budućnost) osvojio 41,98 posto glasova.



Koalicija za poštene i fer izbore Pod lupom je potvrdila da, prema podacima kojim oni raspolažu, u Predsjedništvo BiH ulaze Džaferović, Komšić i Dodik.

Tako, ništa se nije desilo od duge, neizvjesne noći nakon provedenih izbora, kako su mnogi predviđali. Bila je to noć u kojoj su, uz objavu pobjede, prije svega Dodik i Komšić, a umjesto Džaferovića govorljivije Bakir Izetbegović (predsjednik SDA), ukratko komentarisali dobijene glasove uz naznake vlastitog djelovanja iz zgrade u Titovoj ulici u Sarajevu, prenosi Slobodna Evropa.



(Lejla Trle) 

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.