9.10.2018. 11:55
0
U Bihaću masovna tuča migranata, policija koristila i vatreno oružje da bi smirila situaciju
Sinoć je u bihaćkom naselju Borići došlo do masovne tučnjave migranata oko 18.00 sati, a kako bi smirila situaciju policija je koristila i vatreno oružje.

Kako je potvrdila Snežana Galić, portparol MUP-a USK, došlo je do masovne tuče migranata, a intervenirala je i policija.

- Policijskoj stanici Bihać prijavljeno je da je u Đačkom domu u Borićima, gdje su smješteni migranti, izbio fizički sukob između dvojice migranata. Pripadnici MUP-a USK izašli su na lice mjesta, gdje je utvrđeno da je sukob izbio između F. F., rođen 1990 godine, i S. R., rođen 1991. godine, obojica iz Irana, pri čemu je S. R., upotrebom drvenog predmeta, nanio teške tjelesne povrede F. F. Uviđaj na licu mjesta obavili su istražitelji OKP PS Bihać., navedeno je iz MUP-a USK

Nakon ovog sukoba, ponovo oko 19.40. sati Policijskoj stanici Bihać obraćaju se zaštitari koji su na osiguranju Đačkog doma i koji su prijavili da je unutar kampa došlo do fizičkog obračuna više migranata te da ima povrijeđenih osoba, od kojih je jedna zadobila povrede upotrebom hladnog oružja, prenosi Avaz.ba.

Na lice mjesta upućeno je više policijskih patrola, koje su, u razgovoru sa zaštitarima, došle do saznanja da je prilikom podjele hrane došlo do fizičkog obračuna između više migranata te da su zaštitari upotrijebili paper-sprej da bi smirili situaciju, a osobe koje su započele fizički obračun udaljile su se u nepoznatom pravcu. 
Svi migranti koji su povrijeđeni, bilo od fizičkog sukoba ili od upotrebe paper-spreja, prevezeni su u Kantonalnu bolnicu Bihać, gdje im je ukazana liječnička pomoć. 



 (Lejla Trle)  

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.