9.10.2018. 17:00
0
Dino Konaković: Za samo šest mjeseci, koliko postojimo, druga smo stranka po broju glasova u Kantonu Sarajevo
Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković oglasio se na Facebook profilu nakon što je jasno da je ta stranka druga u Kantonu Sarajevo po broju osvojenih glasova.

- Zahvaljujem se našim glasačima na velikom povjerenju u Kantonu Sarajevo. Za samo 6 mjeseci, koliko postojimo, druga smo stranka po broju glasova, oko 30.000 glasača podržalo je Narod i pravdu. U ostalim kantonima nismo napravili tako dobar rezultat, ali smo se pojavili i najavili širenje i jačanje Naroda i pravde do lokalnih izbora. Borit ćemo se za svaki pedalj naše zemlje jednako - napisao je Konaković.

Predsjednik NiP-a također je poručio glasačima da će opravdati povjerenje.

- Zakon o porijeklu imovine, Zakon o nepotizmu i stranačkom zapošljavanju i ostali najavljeni procesi kreću odmah nakon formiranja Skupštine. Ključna stvar u vođenju daljih procesa bit će odabir najboljih kadrova, bez obzira na stranačku pripadnost. Potrebno je u ovom trenutku formirati vlast sa ljudima koji su spremni staviti interes društva ispred svog ličnog, a posebno ispred stranačkog. Jasni ciljevi, projekti, rokovi i izvršioci. Transparentnost u radu i stalna komunikacija sa ljudima koji su nas birali  - naveo je Konaković. 

Prema preliminarnim rezultatima, Narod i pravda imat će šest zastupničkih mjesta, dok je sam Konaković kao nosilac liste osvojio 11.604 glasa nakon 60% obrađenih biračkih mjesta. 

Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić kazao je danas da je već razgovarao sa Konakovićem i predsjednikom Naše stranke Predragom Kojovićem oko koalicije u Kantonu Sarajevo. 

(Patria / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.