26.10.2018. 16:10
0
U Tuzli pregovori oko skupštinske većine bez SDA i PDA
Kantonalni odbor SDP BiH Tuzla danas je organizirao sastanak sa Našom strankom i Demokratskom frontom čime su počeli pregovori sa potencijalnim koalicionim partnerima oko formiranja skupštinske većine Tuzlanskog kantona. Predsjednik KO SDP BiH Enver Bijedić kazao je da bi razgovori tog bloka trebali održati sa SBB-om i SBiH.

Demokratska fronta postavila je uslov za dalje razgovore o koaliciji, a to je da oni ne žele pregovarati sa SDA i PDA, objasnio je Zlatan Begić, predsjednik KO DF-a.

Istog stava je i Naša stranka što je potvrdio predsjednik Regionalnog odbora Naše stranke Mirsad Čamdžić.

Prema utvrđenim izbornim rezultatima SDP BiH je dobio deset mandata, SDA devet, Pokret demokratske akcije 7, Demokratska fronta tri, Savez za bolju budućnost dva, Naša stranka dva i Stranka za BiH dva. 

(Alen Avdić)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.