26.10.2018. 19:00
0
Sindikat policije KS - Istrajaćemo u borbi protiv svih oblika kriminaliteta
Upravni odbor Sindikata policije Kantona Sarajevo održao je danas vanrednu sjednicu na kojoj su najoštrije osudili svaki vid napada na policiju i izrazili saučešće porodicama kolega koji su ubijeni vršeći policijsku dužnost.

Izrazili su opredijeljenost i dali punu podršku u radu Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo na rasvjetljavanju zločina, te očekuju punu saradnju sa svim neophodnim agencijama uz ulaganje maksimalnih napora s ciljem pronalaženja i hapšenja počinilaca, ali i njihovim adekvatnim krivično-pravnim sankcionisanjem u skladu sa zakonom.

- Svjesni smo sigurnosnih rizika sa kojima se susrećemo tokom naše profesije, nažalost i ovo jutros je dokaz o kakvom poslu se radi i kakav je njegova težina, ali i zbog načina na koji su brutalno ubijeni očekujemo da se kod izricanja presuda napadačima na policijske službenike u bilo kojem slučaju, posebno ovom jutrošnjem, vodi računa da te sankcije budu maksimalne zakonske kazne jer se njima šalju poruke - jedan je od zaključaka sjednice.

Zahtijevaju od Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije da u saradnji s Vladom Kantona Sarajevo iznađu mogućnosti za pružanje adekvatne pomoći porodicama ubijenih kolega.

- Istrajaćemo u borbi protiv svih oblika kriminaliteta i svakom policijskom službeniku dajemo punu podršku da prilikom vršenja poslova i zadataka iz svoje nadležnosti u punoj mjeri primjenjuje zakonom propisane ovlasti, te da između izbora, mi ili oni, moramo mi izaći kao pobjednici, zbog nas i svih građana ovog kantona i ove zemlje - zaključili su na vanrednoj sjednici.

Naveli su da ih neće pokolebati ni velika iskušenja, a vjeruju da će svaki zahtjev u pogledu dodatnog opremanja i zaštite na radu policijskih službenika naići na razumjevanje nadležnih organa i pojedinaca. Očekuju od svih nadležnih organa opsežnu i sinhronizovanu istragu i akciju koja će rezultirati najsnažnijim obračunom sa izvršiocima krivičnih djela teških krađa motornih vozila i njihovim adekvatnim kažnjavanjem u skladu sa zakonom, saopćeno je iz Sindikat policije KS-a.


(FENA / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.