26.10.2018. 18:42
0
Gaza - Izraelski vojnici ubili pet Palestinaca i ranili 85
Broj Palestinaca ubijenih u napadima izraelskih snaga u pograničnom dijelu Gaze porastao je na pet, dok je ranjeno 85 osoba, saopćilo je Ministarstvo zdravstva Palestine, prenosi agencija Anadolija.

Ashraf al-Qidra, glasnogovornik Ministarstva zdravstva Palestine, istakao je da su izraelski vojnici na Palestince pucali bojevom municijom.

Palestinci od 30. marta duž granice pojasa Gaze i Izraela organiziraju proteste "Veliki marš za povratak". Izraelski vojnici protiv civilnog stanovništva koje traži povratak na teritoriju s koje su protjerani i ukidanje blokade Gaze, koja traje od 2006. godine, odgovaraju vatrom.

U izraelskim napadima tokom demonstracija ubijeno je više od 200 Palestinaca, a ranjene hiljade.



(FENA / Lejla Trle) 

GazaIzrael
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.