10.11.2018. 8:18
11
Konaković: Povest ćete sve uhljebe sa sobom
Premijer Kantona Sarajevo Adem Zolj (SDA) potpisao je odluku kantonalne Vlade o dodjeli sredstava za poticaj maloj privredi.

„Dnevni Avaz“ objavio je dokument sa imenima 11 firmi koje su dobile novac iz javnog budžeta. Na tom spisku je firma „Saraj inženjering“ u vlasništvu nekadašnjeg federalnog premijera Nedžada Brankovića. Ta firma je iz kantonalnog budžeta naplatila 37.105 KM. Mesara "Mujanovići“ je dobila blizu 30.000 KM, firma "Hayat"  d.o.o. je dobila nešto više od 46.000 KM, dok je kompanija  "ANS Drive", koja u ovom trenutku gradi jednu od najvećih poslovno-stambenih zgrada u Sarajevo „Sarajevo Tower“ iz kantonalnog budžeta naplatila oko 28.000 KM.

Subvenciju su dobile i firme "Kamer Commerce“, „General Logistic“, „Riket“, „Synopsis“, „Plavo oko“, „Eldi“ , „Čip Sistemi“. Sve te firme dovode se u vezu sa Strankom demokratske akcije.

Bivši premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković oglasio se na Facebook profilu. On je rekao da je sličan pokušaj naplete javnog novca prošle godine zaustavio, ali da su sredstva sada ipak isplaćena: „Prošle godine sam nakon povratka sa putovanja zatekao odluku ministra privrede o dodjeli sredstava poticaja. Na spisku su bile firme stranačkih kolega i bivših političara. Tu sam odluku suspendirao i sredstva nikad nisu isplaćena. Ove godine je ministar uradio istu stvar, sredstva su već uplaćena ovim firmama, čak i prije objave u Službenim novinama.“ 

„Ovo predsjedniče SDA što rade vaši kadrovi nije patriotizam, ovo je zloupotreba državnih resursa i patriotizam je vama se suprotstaviti“, rekao je Konaković. Tvrdi da je premijer Zolj uduplao broj uposlenih u kabinetu, te da SDA zapošljava stotine ljudi u javni sektor prije odlaska sa vlasti. 

„U Poljoprivredno dobro Butmir ste na čelo firme imenovali profesora bosanskog jezika kao nagradu za izbornu krađu, u Razvojnu banku čovjeka sa visom školom. Sve ono protiv čega se borimo vi radite i pozivate na jedinstvo. Samo da znate, u odlasku ćete povesti sve te uhljebe sa sobom, zaposlite ih u te vaše stranačke firme i svojim novcem ih plaćajte“, zaključio je Konaković, prenosi Patria.


(Patria/Admir Oručević)

11
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.