12.11.2018. 13:47
0
PDP: Nećemo izdati 300.000 glasača
Predsjednik PDP-a Branislav Borenović rakao da će ta stranka ostati dosljedna svojim glasačima.

„Nećemo izdati narod i glasače koji su glasali za nas. Jedinstveno razmišljanje u PDP-u je da mi ne želimo da se prodajemo, naš obraz nije na prodaju, i nećemo se prodati za večeru“, rekao je Boranović na press konferenciji u Banja Luci, prenosi Patria. U toku je formiranje vlasti u BiH nakon izbora 7. oktobra. U bh. entitetu Republika Srpska vlast je osvojio SNSD, dok se opozicija raspada i prelazi u redove vladajuće partije. 

„Skoro 300 građana Republike Srpske potpuno iskreno, bez bilo kakvih pritisaka, ucjene i kupovine su glasali za naše kandidate, i to nam ne daje za pravo da se poigravamo sa velikom brojem građana koji su iskreno očekivali promjenu na ovim izborima“, rekao je Borenović. On je pozvao da se pridruže PDP-u svi oni koji nisu zadovoljni aktuelnom vlašću.  

„Želimo zemlju u kojoj će kvalitet života biti bolji za sve“, rekao je Borenović.

Član Predsjedništva BiH i počasni predsjednik PDP-a Mladen Ivanić rekao je novinarima da mu je drago da se PDP nije uprljao tokom proteklog vremena.

„Uvjeren sam da Republika Srpska može imati mnogo više demokratije nego sada“, rekao je Ivanić, dodajući da će iz tog razloga insistirati na promjeni Izbornog zakona u BiH.

„Niko ne može biti protiv toga da na glasačkim mjestima imamo videonadzor“, dodao je Ivanić.


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.