12.11.2018. 16:30
0
Saray Tango donio duh Buenos Airesa u Sarajevo
Plesni par iz Argentine Ana Baros i Facundo Arnedo spektakularnim plesom tokom "Saray Tango Weekend" oprostili su se od Sarajeva kojem su donijeli duh Buenos Airesa.

Oni su po prvi put bili gosti u Sarajevu gdje su održali niz radionica za plesače, a vrhunac događaja bilo je plesno veče argentinskog tanga, Gran Milonga, koje je održano 10. novembra u Klubu Jedan.

Za kraj vikenda održano je plesno veče u Pubu Festina Lente, po uzoru na plesne večeri Buenos Airesa, domovine argentinskog tanga.

Ovim povodom brojni plesači iz Zagreba, Splita, Dubrovnika, Beograda, Novog Sada, Podgorice, Banja Luke, Zenice ali i iz Španije i Mađarske došli su u Sarajevo kako bi zaplesali argentinski tango sa domaćinima, ali i brojnim gostima. 

Organizator „Saray Tango Weekend“ je Udruženje za promociju i razvoj argentinskog tanga Saray Tango, sa ciljem afirmacije argentinskog tanga kao društvenog plesa, ali i  željom da Sarajevu ponude drugačiji vid kulturno-zabavnog života i postane redovna destinacija plesača argentinskog tanga iz regiona i Evrope. 




(FENA / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.