13.11.2018. 12:06
0
Pregovori oko nove vlasti u Sarajevu: Prvo principi pa onda resori
Novi krug pregovora o formiranju vlasti u Kantonu Sarajevo između građanskih i lijevo orijentiranih stranaka održan je danas u sarajevskom Swissotelu, a domaćin stranka bio je Narod i pravda.

Sastanku su prisustvovali predstavnici šest stranaka: SDP, DF, NIP, NS, SBB i NBL.

Damir Mašić iz SDP-a izjavio je da su pregovori posvećeni principima, a ne kadrovskim rješenjima. 

„Kada finaliziramo ovo što treba da bude hodogram buduće većine, radit ćemo na kadrovskim pitanjima“, rekao je Mašić. Sličnog mišljenja su i predstavnici drugih političkih partija koji sudjeluju na pregovorima.

„Nakon desetak sastanaka moram izraziti zadovoljstvo. Mi ni u jednom momentu nismo pričali o resorima“, rekao je Milan Dunović iz DF-a.

Učesnici sastanka izrazili su nezadovoljstvo jer, kako su istakli, Centralna izborna komisija BiH još nije uručila certifikate novoizabranim predstavnicima u vlasti, prenosi NAP. 

Današnji sastanak bio je otvoren za javnost.



(Patria / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.