19.11.2018. 20:14
0
Cvijanović preuzela dužnost od Milorada Dodika
U Palati RS-a u Banjoj Luci je večeras izvršena primopredaja dužnosti dosadašnjeg predsjednika Milorada Dodika i novoizabrane predsjednice Željke Cvijanović.

Dodik je istakao da je ovo potpuno drugačije vrijeme od onog kada je on preuzimao mandat predsjednika.

-Ponosan sam što sam prvi predsjednik RS-a koji je to bio u dva mandata uzastopno. Vjerujem da će to poći za rukom i Željki Cvijanović - rekao je Dodik.

Cvijanović je istakla da očekuje veoma brzo izbor nove entitetske vlade.

Dodala je da će posao predsjednika raditi odgovorno, jer je RS jaka, kako je navela, kada su snažne njene institucije.

Cvijanović i potpredsjednici entiteta Ramiz Salkić i Josip Jerković danas su u Narodnoj skupštini RS-a položili zakletvu, kao i član Predsjedništva BiH iz RS-a Milorad Dodik.

Za sutra je najavljeno da će Cvijanović predložiti i mandatara za sastav nove entitetske vlade, kandidata SNSD-a Radovana Viškovića.


(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.