23.11.2018. 8:23
5
'Zbog čega je koaliranja sa HDZ-om i SNSD-om dozvoljeno za SDA, ali ne i za druge'
Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić rekao je da je ta partija već izvukla lekciju o tome da ne treba ići sa SDA u koaliciju, jer se te dvije političke partije razilaze kada je riječ o pogledu na budućnost Bosne i Hercegovine.

Sa Bakirom Izetbegovićem možemo pričati kada su u pitanju državni interesi, rekao je Radončić na N1 televiziji, ali je poručio da ne može doći do bilo kakvog prijateljstva ili koaliranja. 

Na pitanje ima li predsjednik SDP-a Nermin Nikšić „oraha u džepovima“ zbog čega bi ga iz SDA mogli ucijeniti optužnicama i prisiliti na koaliranje sa tom strankom, Radončić je rekao da nema, odnosno da su pritisci takve vrste „stari blef SDA“.

Govoreći o tome da li bi izašao iz koalicije sa SDP-om i drugim partijama na nivoima kantona, ako SDP ode u koaliciju sa SDA na federalnom i davnom nivou, Radončić je rekao da bi to bio normalan rasplet.

Odgovarajući na pitanje da li bi pristao na vlast sa SNSD-om i HDZ-om, predsednik SBB-a je rekao da se vlast mora tvoriti sa te dvije stranke jer su takvi izborni rezultati, ali da se koalicija SDA sa njima predstavljao kao normalna stvar dok se svi ostali koji bi ušli u takvu koaliciju predstavljaju kao izdajnici.

„SDA ima na državnom nivou devet poslanika, mi kao grupacija imamo 15. U Federalnom parlamentu imamo 52 ruke. Hoću da kažem da dvije trećine građana nije glasalo za SDA“, rekao je Radončić, dodajući da je i ranijih godina vlast pravljena bez relativnog pobjednika na izborima.


(Patria/Admir Oručević)

5
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.