23.11.2018. 12:51
0
Odblokirana saobraćajnica ispred zgrade Vlade FBiH, radnici GIKIL-a nastavljaju proteste
Oko 700 radnika Global Ispat Koksne Industrije Lukavac (GIKIL) jutros je autobusima stiglo pred zgradu Vlade FBiH u Sarajevu s ciljem da spriječe zatvaranje postrojenja. Od nadležnih su zatražili da usvoji odluku kojom im se daje još jedna prilika za rad.

Radnici su blokirali saobraćajnicu pred zgradom Vlade FBiH nezadovoljni jer im se niko nije obratio. 

Nešto kasnije radnici su se povukli sa ceste, na molbu predsjednika Sindikata GIKIL-a Mirsada Imamovića. On je naglasio da će radnici biti okupljeni do 16 sati i da će čekati da im se neko obrati. Imamović se ujedno i izvinio i građanima ovog dijela Sarajeva zbog kratkotrajne blokade saobraćaja, prenosi Avaz.


(Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.