27.11.2018. 11:56
0
Konstituirajuća sjednica novog saziva Federalnog paralmenta, Opsenica ipak Srbin
Konstituirajuća sjednica novog saziva Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine održava se danas.
Suad Arnautović, član CIK-a izrazio je zadovoljstvo prisustvom na konsituirajućoj sjednici te je istakao da je CIK donio odluku o potvrđivanju rezultata i utvrdila rezultate za Predstavnički do parlamaneta Federacije.

- Povjerenje koje ste dobili predstavlja uspjeh i odgovornost. Vjerujem da ćete opravdati ukazano povjerenje – kazao je Arnautović.

On je podjestio da su izabrani zastupnici dužni dostaviti imovinski karton.

- Imate još vremena da se odućite želite li mandat. Rok za dostavu je  sedam dana od prijema izjave. Oni koji ne potpišu danas, molim da se službama obrate naknadno – kazao je Arnautović.

Interesantno je da je danas Goran Opsenica (HDZ) danas primio mandat iako je problematizirao činjenicu da je CIK prihvatio da je on Srbin, a on tvrdio da je zanočio kao Hrvat i tako će se buditi. Čak je kazao da nije bio u BiH kada je ta izajav nastala, ali je danas primio mandat.

Sebija Izetbegović (SDA), direktorica KCUS-a potpisala je odmah da prihvata mandat zastupnice u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH.

Nakon što su dodijeljeni mandati Edin Mušić proglasio je pauzu.

U Predstavnički dom PFBiH ušlo je dvanaest stranaka: SDA, SDP, DF, Naša stranka, SBB, Narod i pravda, HDZ BiH, Pokret demokratske akcije, Nezavisni blok, A-SDA, Hrvatsko zajedništvo - HDZ 1990.

Predstavnički dom broji 98 zastupnika, a najveći broj glasova na oktobarskim izborima osvojila je SDA - 27 mandata. SDP i HDZ su osvojili po 16, DF 10, SBB osam, Naša stranka šest, Nezavisni blok i PDA po četiri, Narod i pravda, A-SDA i HDZ 1990 po dva mandata i Laburistička stranka jedan mandat.

(NAP/Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.