6.12.2018. 14:23
0
Kolegij PD PSBiH naredne četiri godine činit će Krišto, Zvizdić i Radmanović
Kolegij PD PSBiH naredne četiri godine činit će Krišto, Zvizdić i Radmanović

Za predsjedavajuću Predstavničkog doma izabrana je Borjana Krišto (HDZ), za prvog zamjenika Denis Zvizdić (SDA) i za drugog zamjenika predsjedavajuće Nebojša Radmanović (SNSD).

Za Krišto su glasala 26 zastupnika, protiv je bilo 8, a 7 zastupnika je bilo suzdržano. Iz FBiH bilo je 6, protiv 5, suzdržanih sedam. Iz RS-a je glasalo 10, dok su protiv bila 3.

Za Zvizdića je glasalo 23, protiv 17, a suzdržana 2 zastupnika. Što se tiče eniteta 1a je bilo 13, protiv 15. Iz RS-a za je bilo 10, protiv dva, suzdržana dva.

Za Nikšića je glasalo 17 zastupnika, protiv 16, suzdržano 9. Iz FBiH 15, protiv 9 zastupnika. Nakon što su političke partije kazale da nema usaglašavanja U drugom krugu glasanja za Nermina Nikšića gasalo je 15, protiv 21 i suzdržana 4 zastupnika.

Izbor prvog zamjenika obilježila je rasprava o poslovniku i priči da li se odmah ide u drugi krug glasanja za Nikšića, jer nije dobio potrebnu većinu. Adil Osmanović je zatražio i pauzu, a onda je predsjedavajuća Nada Miladin dala pauzu od 15 minuta iako je proces glasanja u toku. Zvizdić je zapravo izabran glasovima HDZ-a i SNSD-a, jer je iz FBiH dobio svega 13 glasova iz FBiH i to 8 SDA i 5 HDZ-a.

Nebojša Radmanović, izabran je za drugog zamjenika sa 24 gasa, rotv 13 i suzdržana tri glasa.

(NAP/Alen Avdić)
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.