11.12.2018. 13:22
0
EU: Izborni proces za članove Predsjedništva BiH potpuno legalan
Pozicija EU prema BiH nije se promijenila, potvrđeno je iz kancelarije ministrice vanjskih poslova EU Federice Mogherini.

Iz njenog ureda je potvrđeno kako je Mogherini razmotrila pismo koje su trojica bivših visokih predstavnika u BiH poslala šefici evropske diplomatije u vezi pritisaka Hrvatske na BiH.

"Legalnost izbornog procesa za članove Predsjedništva BiH se ne dovodi u pitanje. Mi ponavljamo neophodnost brzog formiranja zakonodavnih i izvršnih tijela vlasti uključujući i iznalaženje rješenja kada je riječ o Domu naroda Federacije BiH.

EU ostaje posvećena pružanju podrške vlastima u BiH na iznalaženju rješenja za reformu izbornog zakonodavstva u skladu sa odlukom domaćih sudova i vladavinom prava, a u cilju ispunjavanja odluka međunarodnih sudova i evropskih standarda", izjavila je za DW portparolka Evropske komisije Maja Kocijančić.


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.