13.12.2018. 14:03
0
Koliko je Dodik potrošio za kabinet: Lampe 4.300, TV 4.700, stilske figure 18.608, zavjese 10. 360 maraka…
U Vladi objašnjavaju da član Predsjedništva neće besplatno da koristi prostor u Vladi Republike Srpske i da će biti napravljen ugovor o najmu. Opremanje i prilagođavanje prostorija na 16. spratu Vlade Republike Srpske uradila je Služba za zajedničke poslove Vlade RS.

Za nabavku stilskih figura potrošeno je 18 608 maraka, nabavka zavjesa i dekora koštala je 10 360 maraka, zamjena podne obloge na terasi Administrativnog centra 10 715 maraka, nabavka itisona 3299 KM, restauracija namještaja 1 190 Km nabavka TV prijemnika 4 764 KM, nabavka lampi koštala je 4 337 maraka i nabavka i ugradnja hrastovog parketa koštala je 4 275 maraka. Sve cijene su bez obračunatog PDV-a a postupci nabavke su dostupni na portalu javnih nabavki BiH, pojašnjavaju u Službi za zajedničke poslove.

“Poslije provedenih opštih izbora u BiH, po zahtjevu Kabineta člana predsjedništva BiH, Služba za zajedničke poslove Vlade RS, čija je nadležnost i investiciono i tekuće održavanje i upravljanje prostora kojom raspolaže Vlada RS, je prilagodila prostor na 16. spratu za potrebe Kabineta. U narednih nekoliko dana očekujemo potpisivanje Ugovora sa Sekretarijatom člana predsjedništva BiH čiji će predmet biti zakup prostora Vlade RS koji će koristiti Kabinet člana predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda. Istim će se definisati površina i cijena zakupa. U cijenu zakupa biće uključeni režijski troškovi za prostor koji nema mjerne instrumente a u ostalim prostorima prema utvrđenoj potrošnji. Prostor koji koristi član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda u objektu Vlade RS u Istočnom Sarajevu je bio kompletno opremljen dok je prostor u zgradi Vlade RS bio djelimično opremljen. Opremanje je izvršila Služba za zajedničke poslove Vlade RS, koja je uglavnom iskoristila postojeći namještaj a ostatak je nabavljen u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama BiH.”piše u odgovoru Službe za zajedničke poslove Vlade Republike Srpske.

Poslanik SDS-a Nebojša Vukanović smatra da je nepotrebno smještanje člana Predsjedništva BiH iz RS u zgradu Vlade RS tim prije jer već postoji dovoljno prostora u Palati Republike koji je koristio Nebojša Radmanović dok je bio član Predsjedništva. Mladen Ivanić, Dodikov prethodnik, koristio je prostor u Narodnom pozorištu jer mu nije dozvoljeno da koristi prostor u Palati Republike. Vukanović tvrdi da Milorad Dodik ne želi slučajno da ima kabinet u zgradi Vlade već želi da bude premijer umjesto premijera.

“Zbog toga je kabinet smjestio u Vladu kako bi mogao kontrolisati premijera za kojeg predviđam da će biti obična marioneta i pijun u Dodikovim rukama koji će slijepo slušati njegova naređenja a ako ne bude slušao biće skinut staljinističkim čistkama kakve smo nedavno gledali.”- kaže poslanik SDS-a u NSRS.

Iz Službe za zajedničke poslove Vlade RS su rekli i da će površina koja će biti ustupljena članu Predsjedništva BiH biti definisana ugovorom o najmu i da će biti naknadno objavljena, piše Oslobođenje.

(Alen Avdić)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.