20.12.2018. 11:31
0
World Vision i Bingo zajedno u akciji darivanja „Kada gledamo srcem, darujemo radost djeci“
„Kada gledamo srcem, darujemo radost djeci“ praznična je akcija darivanja koju su na konferenciji za medije predstavili Bingo d.o.o. i World Vision.
Kako je ranije najavljeno, u ovoj akciji bit će darovano 500 djece u 5 bosanskohercegovačkih gradova: Kalesija, Doboj, Kakanj, Zvornik i Breza. Djeca će imati priliku uživati u zabavnoj i edukativnoj predstavi Pismo Djeda Mrazu te se obradovati darovanim paketićima. 

Alma Hukić Muminović iz organizacije World Vision zahvalila je kompaniji Bingo što su prepoznali potrebu za podrškom najranjivijoj djeci i njihovim porodicama te uzeli učešće i finansijski pomogli zajedničku akciju darivanja. 

"Sretni smo da ćemo u narednih 20 dana, posjetiti pet manjih mjesta i usrećiti 500 ranjive djece, darujući im predstavu i novogodišnje paketiće. Rezultate, koji će biti najbolji za djecu, možemo postići samo zajedničkim radom i udruživanjem resursa", kazala je Hukić Muminović.



Darovna akcija „Kada gledamo srcem, darujemo radost djeci“, dio je praznične kampanje Binga pod nazivom „Kada gledamo srcem, biramo dobro“. O samoj kampanji i darovnoj akciji, više je rekla Tatjana Paunoski, rukovodilac marketinga Bingo d.o.o. 

S obzirom da naša praznična kampanja ima za cilj podsjetiti naše kupce kako je lijepo činiti dobra djela, sretni smo da smo našli partnera kao što je World Vision, s kojim možemo napraviti lijepu priču i usrećiti 500 djece.“  

Paunoski  je pojasnila da su se odlučili za darivanje u manjim mjestima, u kojima živi mnogo djece slabijeg socijalnog statusa, jer su upravo ta mjesta često zapostavljena prilikom usmjeravanja donacija te su medijski slabije eksponirana.   

"Naša poruka je jasna: Važno je činiti dobro. Kako bismo što više ljudi podstakli na darivanje, kampanju smo zasnovali na vrlo jednostavnom principu - kupovinom paketića u Bingu, svi učestvuju u darivanju djece", zaključila je Paunoski.

Na konferenciji za medije bio je prisutan i Ljubo Ignjatović, nastavnik  OŠ 'Radoje Domanović', Osječani iz Doboja.  Upravo je Doboj jedno od pet mjesta obuhvaćenih ovom darovnom akcijom. Ignjatović je zahvalio kompaniji Bingo i organizaciji World Vision. 

"Djecu raduju paketići, a mene, kao prosvjetnog radnika, posebno veseli što će djeca imati priliku pogledati kvalitetnu predstavu. Takvog sadržaja je potrebno u manjim mjestima poput Doboja. Naša djeca uglavnom nemaju priliku ići u pozorište", kazao je Ignjatović.

Medijima su obznanjeni datumi i tačne lokacije provođenja akcije: JU OŠ ‘Enver Čolaković’ Breza, 24.12. u 12,00 sati, BKC 'Alija Izetbegović', Kalesija, 27.12. u 17,00 sati, JU OŠ ‘Desanka Maksimović’, Čelopek, Zvornik, 27.12. u 12,00 sati, JU OŠ ‘Radoje Domanović’, Osječani, Doboj, 28.12. u 12,00 sati i JU OŠ ‘Mula Mustafa Bašeskija’ Kakanj, 10.1.2019. u 12,00 sati.
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.