29.12.2018. 11:00
0
Naser Orić prijavio FUP-u sumnju da Aleksandar Vučić želi "njegovu glavu"
Naser Orić, heroj odbrane Srebrenice, prijavio je Federalnoj upravi policiji (FUP) da ima pouzdane informacije da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić želi "njegovu glavu".

- Primjetio sam jedno vozilo, s beogradskim tablicama i bilo mi je čudno jer lokacija na kojoj sam se nalazio nije bilo blizu putne komunikacije. Vidio sam i dronove i tada sam počeo sumnjati. To je bila šuma i priroda gdje neko mora doći namjenski - rekao je Orić, gostujući na Face TV.


Zatim je dobio je pouzdane informacije od prijatelja iz stranih obavještajnih službi.

- On je dobio od jednog našeg zajedničkog prijatelja informaciju gdje je doslovno rekao da je u jednoj od kancelarija u Srbiji Vučić razgovarao sa direktorom BIA-e i rekao: 'Daj, bre, da završimo priču s tim Orićem' - ispričao je Orić.

Nakon toga mu se javio čovjek s kojim je bio u haškom pritvoru. Za njega kaže da se radi o utjecajnom Albancu koji ga je upozorio na isto.

- Dragomir Andan je zadužen na svu organizaciju na terenu. Nisam želio otići u SIPA-u jer čelni ljudi koji su bili zaduženi za istraživanje i dokumentovanje ratnih zločina radili su s BIA-jom i bavili se montiranjem procesa - dodao je Orić, prenosi Avaz.ba. 

On je istakao da ima pravo da sumnja i da će istražne radnje pokazati šta je istina, a šta ne. Iz FUP-a nisu željeli komentarisati ove navode.


(Lejla Trle)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.