30.12.2018. 10:08
0
Sarajevo: Večeras protestna šetnja “Pravda za Dženana, Davida, za svu djecu"
Danas s početkom u 18 sati u Sarajevu će biti održana protestna šetnja Pravda za Dženana od BBI centra do Katedrale Srca Isusova, kazao je Muriz Memić, otac stradalog mladića Dženana Memića.

Memić je pozvao sve građane da se pridruže mirnoj protestnoj šetnji kako bi na taj način zatražili da se što prije otkriju ubice njegovog sina.

– Tri godine ja čekam istinu i pravdu. To je tada bilo moje dijete, u Banjaluci je u martu ubijen David Dragičević. Pravosuđe je zakazalo u oba slučaja. Jedino nam ostaje da pravdu tražimo na ulici uz podršku građana. Ako se ovi slučajevi uskoro ne riješe mi se nemamo čemu nadati. Umjesto da policija i sudovi rade svoj posao, hapse se roditelji ubijene djece, podnose se krivične prijave protiv njih, onemogućava im se normalan život – kazao je Memić.

Muriz Memić je u srijedu ujutro bio u Banjaluci gdje je dočekao izlazak Davora Dragičevića iz pritvora, te mu na taj način pružio podršku.

Danas će i u Banjaluci biti održan veliki skup s početkom u 18 sati, a Dragičević je pozvao sve građane da mu se pridruže na Trgu Krajine, piše “BHRT“.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.