4.1.2019. 21:10
1
Naređena istraga protiv Draška Stanivukovića
Tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka donio je naredbu o sprovođenju istrage protiv poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draška Stanivukovića, te naredio hitno postupanje u tom predmetu, saznaje ATV.

Tužilaštvo je nakon saslušanja pustilo Stanivukovića da se brani sa slobode, a kako je saopšteno, osumnjičen je za više krivičnih djela.

Stanivuković je osumnjičen da je od 27. do 30. decembra na području grada Banje Luke učestvovao u grupi većeg broja ljudi, podstrekavao ozbiljnom prijetnjom na izvršenje nasilja zbog čega je ugrožen javni red i mir, te ugrožena bezbjednost dvije osobe. 

Stanivuković je pušten da se brani sa slobode jer nisu ispunjeni zakonski razlozi za predlaganje mjera pritvora. 

Dalji tok istrage bit će nastavljen u redovnoj proceduri u skladu sa odredbama Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske, saopšteno je ranije iz Okružnog javnog tužilaštva. 

Stanivuković je učestvovao na protestima grupe "Pravda za Davida" 30. decembra tokom kojih je otkazan koncert Harisa Džinovića u Banjoj Luci.

(Srna/Alen Avdić)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.