16.1.2019. 15:15
0
SBB podržava stavove Komšića i Džaferovića u vezi sa deblokadom NATO puta
Savez za bolju budućnost (SBB) izražava punu podršku stavovima članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića i Šefika Džaferovića u vezi sa deblokadom NATO puta, kao ključnim preduslovom za formiranje novog saziva Vijeća ministara.

- Posebna odgovornost i obaveza prema sadašnjim i budućim generacijama jeste podsjećanje da je NATO  imao ključnu ulogu u zaustavljanju otpočetog genocida nad Bošnjacima, pa shodno tome, pristupanje naše zemlje ovom Savezu mora biti shvaćeno i kao državni i kao nacionalni interes- saopćeno je iz SBB-a.

SBB u svojim osnivačkim i programskim aktima, kao i cjelokupnom dosadašnjem djelovanju, euroatlantske integracije tretira kao prioritet u vanjsko-političkom, odbrambenom, sigurnosnom, ali i ekonomskom i integracijskom smislu.

Kako ističe SBB trenutna geostrateška situacija u svijetu i regionu, obavezuje sve članove Predsjedništva BiH da pristupanje NATO savezu prepoznaju kao trajni strateški interes Bosne i Hercegovine, i svih njenih građana, te da se shodno tome svakodnevno i ponašaju u institucijama države.

Interes Bosne i Hercegovine jeste što brže formiranje novog Vijeća ministara, što je odgovornost i obaveza onih političkih stranaka koje su dobile najveći broj mandata.

Također, prilikom formiranja novog Vijeća ministara, resor odbrane treba voditi osoba kontinuiteta koja će, kao i dosadašnja ministrica, uložiti maksimalne napore da se osigura što skoriji prijem naše zemlje u NATO savez, navodi SBB u saopćenju. 


(FENA / Lejla Trle) 

SBBNATOBiH
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.