21.1.2019. 16:13
8
Redžo Lemezan traži da se napravi revizija diploma svih uposlenika Općine Ilidža
FOTO: Source.ba / Arhiva
Redžo Lemezan, vijećnik Naše stranke u Općini Ilidža, uputio je načelniku te Općine Senaidu Memiću inicijativu kojom traži reviziju diploma svih uposlenika Općine.

„Tražio sam da se angažuje revizorski tim koji bi bio nezavisan, da angažujemo neku revizorsku kuću, a ne da se osniva unutarnja komisija radi objektivnosti samog postupka revizije. Također, tražio sam od načelnika Memića da mi u roku od sedam dana dostavi pismeni odgovor na inicijativu. Mislim da odgovor mora biti pozitivan, sve drugo izaziva sumnju da vlast štiti ljude s kupljenim diplomama. Volio bih da ovo bude primjer i drugim općinskim vijećnicima da u svojim općinama pokrenu isto", rekao je Lemezan.

Vlada Federacije BiH je prije usvojila inicijativu za pokretanje revizije diploma svih uposlenih u federalnim organima uprave, federalnim institucijama, zavodima, agencijama, direkcijama i drugim organima čiji je osnivač Federacija BiH. Općina Ilidža mogla bi biti prva koja će istu inicijativu spustiti na lokalni nivo vlasti.

8
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.