24.1.2019. 14:36
0
"Znam da će Republika Srpska opstati, samo molim Srbe da budu mirni i strpljivi"
Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin smatra da najavljena inicijativa SDA za promjenu naziva Republika Srpska predstavlja napad na samo biće Srpske i da Srbi u BiH na tu provokaciju moraju odgovoriti jedinstveno i smireno.

Vulin je naglasio da je bilo kakava promjena Dejtonskog sporazuma apsolutno neprihvatljiva za državu Srbiju koja je njegov garant, te da samo dva entiteta i tri naroda u BiH mogu da se dogovore ako nešto hoće da promijene. 

"Ne možete odlukom Ustavnog suda menjati sam Ustav i naravno da je to nemoguće, ali veoma sam zabrinut zbog ove inicijative - ne zato što može da ukine Republike Srpsku, to ne može, već što govori o veoma lošim namjerama prema Republici Srpskoj i Srbima koji žive u BiH", rekao je Vulin. 

Prema njegovim riječima, inicijativa SDA će blokirati politički život u BiH, a produbiće i podjele. 

"Ona /inicijativa SDA/ će izazvati reagovanja kod Srba u BiH. Zaista se nadam da će Srbi u BiH pokazati smirenost, ali i više od toga - da će pokazati jedinstvo", izjavio je Vulin.

"Veoma sam zabrinut za razvoj političke situacije u BiH, znam da će Republika Srpska opstati i samo molim Srbe da budu mirni i jedinstveni", poručio je Vulin. 

(Srna / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.